Οι λόγοι που κάνουμε αποτρίχωση με laser

Εάν πιστευτέ ότι η αποτρίχωση είναι μόδα και τάση της εποχής σφάλετε.

Στοιχεία χρήσης αποτριχωτικών πάνε πίσω έως και το 4000-3000 πχ, όταν οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν ένα συγκεκριμένο αποτριχωτικό («rhusma turcorum») και άμυλο σε αλοιφή.  Ξεκάθαρα μέσα από την ιστορία φαίνεται ότι οι άνθρωποι αφιέρωναν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους για να απαλλάσσουν το δέρμα τους από τις τρίχες.

Το πιο ελαφρύ χνούδι το απομάκρυναν τις περισσότερες φορές με ξυράφι φτιαγμένο από έλασμα χαλκού ή οψιδιανού, και λιγότερο με τσιμπιδάκι ή κρέμα.  Διάφορες αγγειογραφίες επιβεβαιώνουν, πως η αποτρίχωση σε μερικές γυναίκες, ήταν πλήρης.

Αυτό το πάθος για την αποτρίχωση είχε πιθανόν να κάνει τόσο με θέματα υγιεινής όσο και με τα ιδανικά τους για την ομορφιά και την μόδα, αφορά δε το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού όπως και ένα μεγάλο τμήμα του ανδρικού, τότε και τώρα.

Από ιατρικής άποψης, η παρουσία αυξημένης τριχοφυΐας διαιρείται σε δυο νοσολογικές οντότητες, την υπερτρίχωση που αφορά και τα δυο φύλα και τον δασυτριχισμό που αφορά μόνο τις γυναίκες.

Η αποτρίχωση εξακολουθεί να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει μέχρι σήμερα μια και είναι ένα από τα κυριότερα κομμάτια της γενικότερης αισθητικής που θέλουμε να προσέχουμε στο σώμα μας.

Υπάρχουν δύο ειδών μέθοδοι: οι προσωρινές μέθοδοι αποτρίχωσης και οι μόνιμες.

Η μόνιμη αποτρίχωση είναι η πιο αποτελεσματική μια και καταστρέφει τα κύτταρα που αναγεννούν την τρίχα , οπότε αυτή δεν ξαναβγαίνει ποτέ.

Ο πατέρας του laser

Ο Einstein το 1917 έδωσε την έννοια της εξαναγκασμένης εκπομπής, ότι δηλαδή μια δέσμη από φως μπορεί να εξαναγκάσει άτομα να δώσουν εκπομπή φωτός με χαρακτηριστικά όμοια με το αρχικό φως.

Η θεωρία αυτή «ξεχάστηκε» για πολλά χρόνια και μόλις το 1960 τελικά, έγινε ένα πολύ σημαντικό πείραμα στα εργαστήρια Hughes Aircraft Corporation στην Καλιφόρνια, που κατέληξε στην κατασκευή του πρώτου Laser.

Το 1963, παρατηρήθηκε κατά τη χρήση laser για αφαίρεση σπίλων, απώλεια της τριχοφυΐας στο σημείο της επέμβασης. Από αυτό το γεγονός γεννήθηκε η ιδέα της εφαρμογής τους και στον τομέα της αποτρίχωσης. Από ένα τυχαίο γεγονός.

Η  laser – Αποτρίχωση, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 90, προσφέροντας μία εντελώς διαφορετική, καινοτόμο αντιμετώπιση του προβλήματος της τριχοφυΐας.

Η αναίμακτη, μη επεμβατική, ασφαλής, γρήγορη, και πάνω από όλα αποτελεσματική αυτή μέθοδος, βρήκε πολύ γρήγορα την θέση που της άξιζε.

Η τεράστια διάδοση της Αποτρίχωσης με Laser αλλά και η αυξημένη ζήτηση για περισσότερα αλλά και καλύτερα Συστήματα Laser, είχαν σαν αποτέλεσμα την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, η οποία εστιάστηκε στο δίπτυχο: Αποτελεσματικότητα + Ασφάλεια.

Έτσι, τα σύγχρονα, στο έπακρον εξελιγμένα Δερματολογικά Lasers που χρησιμοποιούνται για Αποτρίχωση, «κουβαλούν» όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία του παρελθόντος, προσφέροντας ταχύτητα, βέλτιστη αποτελεσματικότητα, και πολύ μεγάλη ασφάλεια (ακόμη και σε σκουρόχρωμα δέρματα ).

Σήμερα, η αποτρίχωση με Laser είναι παγκοσμίως, η πιο δημοφιλής μέθοδος μόνιμης μείωσης της τριχοφυΐας.

Όχι μόνον οι γυναίκες, αλλά και πολλοί άνδρες με πρόβλημα υπερβολικής τριχοφυΐας, εμπιστεύονται την νεότερη τεχνολογία και απολαμβάνουν τα οφέλη της.

Ο μύθος του «ακριβού» laser.

Ενάντια στην γενικευμένη άποψη ότι η αποτρίχωση με laser κοστίζει ακριβά, κάτι το οποίο δεν είναι αληθές, θα μπορούσε κανείς να πει ότι αποτελεί την οικονομικότερη  πρόταση, μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και επένδυση σε σχέση με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Ο λόγος είναι πολύ απλός, ανεξάρτητα από το είδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιεί κάποιος έως σήμερα, το πραγματικό κόστος συνδυάζεται με τα έξης, σε καμία άλλη μέθοδο δεν έχουμε ριζική αποτρίχωση, απεναντίας αναλαμβάνουμε έξοδα συνεχώς για να επαναλαμβάνουμε την διαδικασία, μαζί με  ερεθισμούς, πόνο, χρόνο, κακή αποτρίχωση, κρέμες, τραυματισμούς κτλ. Σε μερικά χρόνια έχουμε ξοδέψει μια περιουσία.

Επιπλέον η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει μια οικονομική διαδικασία, όταν το κόστος της διαχειριστεί σωστά, δηλαδή σε συνάρτηση με το εύρος των περιοχών αποτρίχωσης, καθώς και την χρονικά σωστή διαχείριση των συνεδριών. Με κατάλληλη διευθέτηση  των παραπάνω καταλήγουμε σε εξατομικευμένα προγράμματα, όπου αντιμετωπίζουμε ριζικά, με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και πραγματική οικονομία την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα για πάντα.


Σχολιάστε