ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Η Κυτταρίτιδα ένα γυναίκειο «προνόμιο».

 

H κυτταρίτιδα, ή «τοπική λιποδυστροφία» όπως ονομάζεται επιστημονικά, αποτελεί ένα πρόβλημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν επιπλέον κιλά. Ως κυτταρίτιδα μπορεί να οριστεί η μεταβολή της επιφάνειας του δέρματος, η οποία γίνεται ανάγλυφη και έχει όψη παρόμοια με φλούδα πορτοκαλιού.

Θεωρείται ως παθολογική κατάσταση που εντοπίζεται στους δερματικούς και υποδόριους ιστούς με χαρακτηριστικό τη μη φυσιολογική λειτουργία της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα η κατανομή των μορίων του λίπους στο συνδετικό ιστό είναι ανομοιογενής, κάτι που οδηγεί στη μη ομαλή συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού.

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί περίπου το 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως, με τις λευκές γυναίκες λόγω δέρματος να είναι πιο επιρρεπείς. Βαθμιαία με την πάροδο του χρόνου η κυτταρίτιδα τείνει να γίνεται όλο και πιο έντονη στα σημεία του σώματος που έχει εκδηλωθεί, τα οποία κατά κύριο λόγο είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. Παρόλο που δεν αποτελεί κίνδυνους για την υγεία μας, δεν παύει να είναι ένα σημαντικό αισθητικό πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία πολλών γυναικών.

Τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας είναι διάφορα. Mεταξύ των κυριότερων αιτιών είναι η καθιστική ζωή, η μειωμένη κινητικότητα και φυσική δραστηριότητα, η κληρονομική προδιάθεση, οι διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος και των ορμονών, η παχυσαρκία, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και αναψυκτικών. Επίσης η κυτταρίτιδα σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η κακή λειτουργία του ήπατος ή η ύπαρξη ενδοκρινολογικών διαταραχών.

Πώς αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα;

Ελέγχοντας τους παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα, είναι δυνατό να την περιορίσουμε αρκετά. Η σωστή διατροφή, η πρόσληψη άφθονων υγρών και ο περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά. Επιπλέον, η συστηματική φυσική άσκηση συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης.

Η κυτταρίτιδα μπορεί να διαγνωστεί και να ταξινομηθεί σε τέσσερα στάδια. Όσο πιο προχωρημένο είναι το στάδιο της κυτταρίτιδας, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί. Κατά τη θεραπεία της κυτταρίτιδας, η μπλοκαρισμένη λέμφος πρέπει να αποσυμφορηθεί, το σύστημα της παροχέτευσης πρέπει να διεγερθεί, ο ινώδης ιστός γύρω από τις σκληρές αποθήκες του λίπους πρέπει να γίνει πιο μαλακός ή να αρθεί και το αδύνατο δίκτυο των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης πρέπει να ενισχυθεί και να αναδιαμορφωθεί.

Με το επαναστατικό LIPOMASSAGE από τη θεραπευτική τεχνική ENDERMOLOGIE το όνειρο όλων των γυναικών, να απαλλαχθούν από τις υπερβολικές τους καμπύλες και από το αντιαισθητικό φαινόμενο της φλούδας του πορτοκαλιού, είναι πλέον πραγματικότητα! Παράλληλα, μία άλλη πολύ αποτελεσματική θεραπεία είναι η μεσοθεραπεία με το πρωτοποριακό Alidya, με το οποίο επιτυγχάνεται πρόληψη, βελτίωση της εμφάνισης και αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος.

Endermologie

Ο όρος Endermologie, είναι καταχωρημένο σήμα της LPG Systems και εισήχθη ως μια υποδόρια θεραπεία για τη μείωση της κυτταρίτιδας εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Η Endermologie αναπτύχθηκε αρχικά στη Γαλλία στη δεκαετία του ’80 για ουλές με ρικνώσεις, αν και πολλοί ασθενείς παρατήρησαν τη μείωση της περιφέρειας του σώματος και τη βελτίωση στην ποιότητα του ιστού. Από τότε, η Endermologie έχει καθιερωθεί ως η πιο γνωστή και αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση του φαινομένου της φλούδας του πορτοκαλιού -κυτταρίτιδα- και τον τόνο του δέρματος.

Η Endermologie ήταν η πρώτη ιατρική θεραπεία που εγκρίθηκε από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων (F.D.A.) για τη μείωση της κυτταρίτιδας και της περιφέρειας ενός σώματος. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλαπλών κλινικών ερευνών, ενώ παράλληλα πολλές τρέχουσες μελέτες υπόσχονται ακόμα περισσότερα.

Θεραπεία της κυτταρίτιδας με το Alidya

Το Alidya είναι το πρώτο ιατροτεχνολογικό σκεύασμα για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας και ειδικότερα για τη διάλυση του λίπους στις περιοχές του σώματος όπου εντοπίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αναπτύχθηκε από τον πρωτοπόρο καθηγητή Αισθητικής Ιατρικής Pasquale Motolese σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικών μελετών για τη φυσιοπαθολογία της κυτταρίτιδας.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται βάσει θεραπευτικού πρωτοκόλλου και αποσκοπεί στην εξουδετέρωση της συσσώρευσης των τοξικών ουσιών τοπικά. Παράλληλα βοηθά στη βελτίωση της τοπικής κυκλοφορίας και ρυθμίζει τη λειτουργία των κυττάρων στον υποδόριο ιστό, επαναφέροντάς τη στα φυσιολογικά επίπεδα.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται πρόληψη, βελτίωση της εμφάνισης και αντιμετώπιση των ατελειών του δέρματος που δημιουργούνται λόγω των μεταβολών στη στιβάδα του λιπώδους ιστού.

Ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με το Alidya;

Η θεραπεία με το Alidya κατά της κυτταρίτιδας έχει πολλαπλά οφέλη:

  • Είναι ανώδυνη
  • Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας
  • Πολύ σύντομος χρόνος εφαρμογής της θεραπείας
  • Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα: το δέρμα είναι πιο απαλό, πιο σφιχτό και χωρίς κυτταρίτιδα
  • Τα μόνιμα αποτελέσματα είναι ορατά εντός 1,5 – 2 μηνών
  • Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του σώματος με κυτταρίτιδα

Σε ποιους ασθενείς ενδείκνυται η θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με το Alidya;

Η θεραπεία για εξάλειψη της κυτταρίτιδας με το Alidya ενδείκνυται σε ασθενείς με κυτταρίτιδα σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως οι μηροί, οι γλουτοί, οι γάμπες, η κοιλιά, το στομάχι και το εσωτερικό μέρος των μπράτσων. Επίσης αποτελεί ενδεικνυόμενη θεραπεία μετά την εφαρμογή λιποαναρρόφησης.

Οι νέες επιστημονικές μέθοδοι που εφαρμόζονται στα σημεία του σώματος που εμφανίζουν κυτταρίτιδα  έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμησή της.

Πρόκειται για τεχνικές που είναι μη επεμβατικές, ανώδυνες  και αναίμακτες με εξαιρετικά γρήγορα αποτελέσματα.

Ο συνδυασμός των θεραπειών, υπόσχεται ικανοποιητικά και μόνιμα αποτελέσματα.

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις νέες θεραπείες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.

 

Μετά από ιατρική αξιολόγηση σας προτείνουμε τον κατάλληλο συνδυασμό επιστημονικών μεθόδων για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα.

Mόνιμη εξάλειψη της κυτταρίτιδας: Alidya

Εξειδικευμένες Λιποδιαλυτικές Μέθοδοι

Endermologie

Carboxy  Therapy

RF Ραδιοσυχνότητες

Τα ραντεβού ενημέρωσης  για τις θεραπείες σώματος είναι χωρίς χρέωση

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ – Intensive Quality ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ – Intensive Quality ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ