ΚΟΛΠΙΚΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

Ένας φυσιολογικός τοκετός αλλά και η εμμηνόπαυση, η γήρανση καθώς και οι ορμονικές διαταραχές σε νεαρότερες ηλικίες είναι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε κολπική χαλάρωση, με άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική απόλαυση. Μία μοντέρνα θεραπεία με LASER προσφέρει αναζωογόνηση του κόλπου και της ερωτικής ζωής.

Η απόλαυση της σεξουαλικής ζωής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας από τους σημαντικότερους είναι η αίσθηση τη στιγμή της ερωτικής πράξης. Η πιθανή χαλάρωση του κόλπου μπορεί να αποδειχτεί αρκετή για να κρατήσει τελικά τους δύο συντρόφους σε απόσταση.

Η χαλάρωση του κόλπου είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες γυναίκες που έχουν βιώσει τη διαδικασία του φυσιολογικού τοκετού. Τις ώρες της γέννας, οι ιστοί του κόλπου διατείνονται και προκαλούνται βλάβες στα τοιχώματα και τους υποστηρικτικούς μυς, με αποτέλεσμα η περιοχή να χαλαρώνει και η αίσθηση κατά την ερωτική διείσδυση να περιορίζεται εφ’ εξής.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλές γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, αλλά μπαίνουν στην εμμηνόπαυση και χάνουν από «συμμάχους» τους τα οιστρογόνα. Η μειωμένη παραγωγή ορμονών προκαλεί ατροφία στην περιοχή του κόλπου, καθιστώντας λιγότερο απολαυστική τη σεξουαλική ζωή, δυσκολότερη την επίτευξη οργασμού αλλά και διαταραχές όπως ακράτεια ούρων. Έχει διαπιστωθεί ότι το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται σε διάστημα 4-5 ετών και αφορά πάνω από το 50% των γυναικών.

Άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες για την κολπική χαλάρωση και ατροφία είναι η γήρανση αλλά και οι ορμονικές διαταραχές σε νεαρότερη ηλικία, το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η απότομη αυξομείωση του σωματικού βάρους ή η μακροχρόνια άρση βαρέων αντικειμένων.

Για όλες αυτές τις γυναίκες, η μέθοδος της κολπικής αναζωογόνησης και σύσφιξης αποτελεί μία ενδεικνυόμενη λύση.

Έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες αναζητούν κολπική αναζωογόνηση για τρεις λόγους:

 1. για να ενισχύσουν ή να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή τους
 2. για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας(κολπική ξηρότητα, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, επαναλαμβανόμενες κολπίτιδες)
 3. για την επίλυση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την πυελική χαλάρωση(κυστεοκήλη, ορθοκήλη, πρόπτωση μήτρας ή κολπικού κολοβώματος, και ακράτεια ούρων)

Μέχρι πρότινος, οι επιλογές της γυναίκας ήταν η χειρουργική ή συντηρητική προσέγγιση. Η χειρουργική αντιμετώπιση εξ ορισμού περιλαμβάνει αναισθησία, νοσοκομειακή περίθαλψη και διάστημα εύλογο για την αποκατάσταση της χειρουργικής ουλής, καθώς και την αποδοχή εκ μέρους της ασθενούς των πιθανών επιπλοκών που σχετίζονται με αυτές.

Από την άλλη μεριά, η συντηρητική προσέγγιση του προβλήματος της κολπικής ατροφίας αποσκοπεί στην αποκατάσταση των φυσιολογικών συνθηκών του κόλπου, ελαττώνοντας τα συμπτώματα. Ωστόσο, μη ορμονικές θεραπείες, όπως λιπαντικά και ενυδατικές αλοιφές, δεν έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και έρευνες έχουν αποδείξει ότι δεν είναι αποτελεσματικές. Όσο για την ορμονοθεραπεία, πρέπει να χορηγείται στη μικρότερη δυνατή δόση και σε προσεχτικά επιλεγμένες ασθενείς έχοντας κατά νου τις πιθανές παρενέργειες και δράσεις του σε περίπτωση κακοηθειών.

Η νέα ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδος

Πλέον όμως, υπάρχει μία σύγχρονη, ανώδυνη και μη-επεμβατική μέθοδος που προσφέρει σύσφιξη του κόλπου και αποκαθιστά τη μειωμένη αίσθηση κατά τη σεξουαλική επαφή, χωρίς χρόνο αποθεραπείας ή παρενέργειες.

Η θεραπεία εφαρμόζεται με σύγχρονο LASER, το οποίο χάρη σε μία ειδική κεφαλή, εισέρχεται στον κόλπο και εφαρμόζεται περιστρεφόμενο σε όλο το κολπικό κανάλι, επιτυγχάνοντας έτσι πλήρη κάλυψη των ιστών. Η ενέργεια του LASER απορροφάται από τους ινοβλάστες και με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου, που μαζί με την ελαστίνη συνθέτουν την υποστηρικτική δομή του δέρματος.

Η διαφορά στην εσωτερική αίσθηση είναι άμεση, καθώς η ενέργεια του LASER κάνει τις υπάρχουσες ίνες του κολλαγόνου να συσπώνται και να σφίγγουν. Μετά από 2-3 ημέρες, οι νέες ίνες κολλαγόνου έρχονται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση της σύσφιξης και της εσωτερικής αναζωογόνησης.

Για περαιτέρω ενίσχυση και ακόμα εντυπωσιακότερα αποτελέσματα της LASER θεραπείας κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης προτείνεται συνδυαστική θεραπεία με την νέα επαναστατική Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP™ .

Αυτολόγη Μεσοθεραπεία κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης Magellan® Tru PRP

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRPαποτελεί τη νέα επαναστατική μη επεμβατική θεραπεία που προσφέρει και εγγυάται κολπική σύσφιξη, αναζωογόνηση και αύξηση σεξουαλικής απόλαυσης.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP™ σε  αντίθεση με την Απλή  Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (ΡΡΡ) διεγείρει τον φυσικό μηχανισμό ανάπλασης των κυττάρων καθώς αποτελεί την νέα εξελιγμένη φυγόκεντρο μέσω της οποίας κατόπιν αιμοληψίας  διαχωρίζεται  το πλάσμα σε «πλούσιο» εμπλουτισμένο πλάσμα και σε «φτωχό», εξασφαλίζοντας ποσοστό συγκέντρωσης 4-6 περισσότερο από τα άλλα PRP.

Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσω της διπλής φυγοκέντρισης (διπλή περιστροφή) όπου και επιτυγχάνεται ο πιο εκλεπτυσμένος διαχωρισμός. Το μέρος του αίματος που διαχωρίζεται περιέχει 4 φορές περισσότερα αιμοπετάλια από αυτά που βρίσκονται στο αίμα. Η διαδικασία της φυγοκέντρισης ολοκληρώνεται σε 12-16 λεπτά.

Μετά τον διαχωρισμό, ενεργοποιούνται τα αιμοπετάλια και απελευθερώνονται οι 8 αυξητικοί παράγοντες που θα χρησιμοποιηθούν για να αυξήσουν το κολλαγόνο. Στη συνέχεια  οι αυξητικοί παράγοντες εγχέονται στον κόλπο, ενεργοποιούν τα κύτταρα και προκαλείται αύξηση της αγγειογένεσης, γένεση νέου ιστού και κολλαγογένεση.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης Magellan® Tru PRP™  αποτελεί μία απολύτως ασφαλή μέθοδο καθώς βασίζεται στη λήψη, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου ανθρώπου.

Το Magellan® Tru PRP™  έχει λάβει την έγκριση του αυστηρού αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων & συσκευών FDA γεγονός που εγγυάται την υψηλή ασφάλεια του μηχανήματος και τη μέγιστη αποτελεσματικότητά του γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις παρακάτω παραμέτρους:

 • Αυτοματοποιημένη λειτουργία συσκευής (κλειστό κύκλωμα)
 • Διπλή φυγοκέντριση επιτυγχάνοντας 4- 6 μεγαλύτερη συγκέντρωση
 • Εκλεπτυσμένος διαχωρισμός και ποσοστά συγκέντρωσης 4-6 φορές περισσότερο
 • Υψηλά standards ασφαλεία καθώς ΔΕΝ παρεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντας
 • Δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης αίματος από εξωτερικούς παράγοντες
 • Το PRP παραδίδεται σε μια σύριγγα έτοιμο για εφαρμογή

Τα σημεία υπεροχής της θεραπείας κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης Magellan® Tru PRP

Συνοπτικά η θεραπεία κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης Magellan® Tru PRP™  υπερέχει στα εξής σημεία:

 • Σχεδόν ανώδυνη
 • Δεν απαιτεί ειδική προεγχειρητική ή μετεγχειρητική αντιμετώπιση
 • Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Δεν έχει παρενέργειες
 • Η διαφορά στην αίσθηση γίνεται άμεσα αντιληπτή
 • Αύξηση σεξουαλικής απόλαυσης
 • Περιορίζει σημαντικά  «άβολες» καταστάσεις όπως ακράτεια ούρων (πχ. Βήξιμο, φτάρνισμα, γέλιο, σωματική άσκηση κτλ)

Συγκριτικός πίνακας θεραπειών:

LASER κολπικής σύσφιξης Magellan ® Tru PRP™ Έγχυση εμφυτευμάτων Επέμβαση κολπικής σύσφιξης (κολπορραφή)
Μέθοδος θεραπείας Εφαρμόζεται LASER στα τοιχώματα του κόλπου που οδηγεί σε άμεση σύσφιξη και σχηματισμό κολλαγόνου Το PRP εφαρμόζεται ενέσιμα εσωτερικά στα γεννητικά όργανα περιμετρικά της κλειτορίδας και παράλληλα με την ουρήθρα. Εγχέονται εμφυτεύματα στα κολπικά τοιχώματα που στενεύουν προσωρινά τη διάμετρο του κολπικού καναλιού. Αφαιρείται τμήμα βλεννογόνου του κολπικού τοιχώματος και γίνεται συρραφή των κρημνών οδηγώντας σε σύσφιξη.
Γενική Αναισθησία Δεν απαιτείται Δεν απαιτείται Δεν απαιτείται Δεν απαιτείται
Τοπική Αναισθησία Δεν απαιτείται Απαιτείται
Διάρκεια θεραπείας 10-15 λεπτά 60 λεπτά (σύνολο 12-14 φυγοκέντριση) 60 λεπτά 40-60 λεπτά
Νοσηλεία Δεν απαιτείται Δεν απαιτείται Δεν απαιτείται 2-3 ημέρες
Επίπεδο πόνου Καθόλου Σχεδόν Ανώδυνος Σχεδόν Ανώδυνος/td> Μέτριο-υψηλό/td>
Χρόνος για να δράσει η θεραπεία 2-3 μέρες 2-3 εβδομάδες (η διαδικασία κορυφώνεται στους 3 μήνες 2-3 βδομάδες 6 βδομάδες
Πιθανές παρενέργειες ή  μειονεκτήματα Καμία Καμία Έλλειψη μόνιμου αποτελέσματος Μόλυνση/ διάτρηση της ουροδόχου κύστης/Αιμορραγίες/Δυσπαρεύνια
Πιθανά μειονεκτήματα Κανένα Κανένα Αλλεργική αντίδραση

Τόσο πριν, όσο και μετά τη θεραπεία LASER κολπικής σύσφιξης και αναζωογόνησης σε συνδυασμό με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Magellan® Tru PRP, δεν συστήνεται καμία ειδική φροντίδα, αφού η θεραπεία «ξυπνάει» τη φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης του οργανισμού. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, ενώ η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε λίγες μέρες. Είναι η στιγμή που η εσωτερική σύσφιξη θα μεταφραστεί σε σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στο ζευγάρι!

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ