ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΜΗ

0 1

Βελτίωση της φλεγμονώδους ακμής προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαια, ιδιαίτερα στους ασθενείς που υποφέρουν από μέτριο ή σοβαρό βαθμό της νόσου.

Τα ιχθυέλαια ανακουφίζουν την ακμή

Βελτίωση της φλεγμονώδους ακμής προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαια, ιδιαίτερα στους ασθενείς που υποφέρουν από μέτριο ή σοβαρό βαθμό της νόσου. Αυτό διαπίστωσαν διατροφολόγοι από το Κρατικό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, αφού υπέβαλαν 13 άντρες ηλικίας 18 έως 40 ετών σε αγωγή με ιχθυέλαια για διάστημα δώδεκα εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες λάμβαναν καθημερινά 3 κάψουλες που περιείχαν 930mg εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA), 720mg δοκοσαεξανοϊκο οξύ (DHA) και 174mg δοκοσαπεντανοϊκό οξύ (DPA), χωρίς να διαφοροποιήσουν κατά τα άλλα τη συνηθισμένη διατροφής τους.

Επιπλέον, οι ασθενείς διατήρησαν την όποια αγωγή ακολουθούσαν για τη θεραπεία της ακμής τους, συμπεριλαμβανομένων καθαριστικών προϊόντων και φαρμάκων που δεν θεωρούνταν ωστόσο ισχυρά. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας φωτογράφησαν τα πρόσωπα των ασθενών πριν το ξεκίνημα της αγωγής, στην έκτη βδομάδα της θεραπείας και στο τέλος της. Αν και δεν παρατήρησαν σημαντικές διαφορές στον αριθμό των φλεγμονών, κατέγραψαν ωστόσο βελτίωση κατά μία βαθμίδα στην κλίμακα αξιολόγησης της βαρύτητας της ακμής στο 62% των ασθενών.

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ