ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΣΗ

Ο όρος “ευρυαγγείωση” αναφέρεται σε επιφανειακά τριχοειδικά αγγεία, ορατά “δια γυμνού οφθαλμού”.

ευρυαγγειες προσωπου ρινος

Σε πολλές περιπτώσεις, άγνωστες αιτίες οδηγούν στην “οπισθοχώρηση” των δομών του δέρματος μεσα στις οποίες “πλέουν” τα τριχοειδικά αγγεία. Το αποτέλεσμα είναι τα τοιχώματα των τριχοειδικών αγγείων να χάνουν το στήριγμά τους, να χαλαρώνουν κι έτσι να αυξάνεται η διάμετρος των αγγείων αυτών. Έτσι γίνονται ορατά με γυμνό μάτι. Σε άλλες περιπτώσεις, πιθανολογείται η επίδραση αγγειοδραστικών ουσιών.
Συχνά οι ευρυαγγείες οφείλονται σε χρόνια ηλιακή έκθεση ή σε χρήση τοπικών κορτικοστεροειδών.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει οικογενής προδιάθεση για τη εμφάνιση αυτών των βλαβών.
Οι ευρυαγγείες του προσωπου είναι πιο συχνές σε άτομα με ανοιχτούς δερματότυπους. Είναι πιο συχνές στην περιοχή της μύτης και στα ζυγωματικά.

Ανάλογα με τη μορφή τους διακρίνονται σε γραμμοειδείς και διάχυτες. Η θεραπεία τους γίνεται με τη χρήση συνδυαστικά δύο συστημάτων LASER, του PulseDye Laser- V-Beam, στα 595nm, το οποίο είναι θεραπεία πρώτης επιλογής για τις διάχυτες ευρυαγγείες και του Long Pulse Nd:Yag στα 1064nm, το οποίο είναι θεραπεία πρώτης επιλογής για τις γραμμοειδείς ευρυαγγείες.

Συμπληρώστε το ατομικό ιατρικό ιστορικό για θεραπεία ευρυαγγειών κάτω άκρων Συμπληρώστε το ατομικό ιατρικό ιστορικό για θεραπεία ευρυαγγειών προσώπου

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ