ΘΗΛΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι μικρές βλάβες μπορούν να αποκοπούν με LASER από τη βάση τους με λίγη ή καθόλου αναισθησία.

θηλωματα στα παιδια

Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί χλωριούχο αργίλιο για αιμόσταση, εφόσον απαιτείται. Όταν πρόκειται για μεγαλύτερες βλάβες, προτιμάται η κανονική τοπική αναισθησία και η αποκοπή με LASER.

Κάποιες δερματικές παθήσεις που πολλές φορές αναφερόταν ως περιπρωκτικές ακροχορδώνες ή δερματοπτυχές, πλέον έχουν την ονομασία βρεφικές περιπρωκτικές προεξοχές με σχήμα πυραμίδας. Αυτό εμφανίζεται σε μικρά παιδιά, κορίτσια συνήθως, στη μεσαία γραμμή πρόσθια του πρωκτού. Μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και δεν απαιτείται θεραπεία. Στη διαφορική διάγνωση των εν λόγω βλαβών θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο παιδικής κακοποίησης, κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, αιμορροΐδων, κοκκιωματωδών βλαβών της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, ή πρόπτωσης του ορθού.

Κατά την παιδική ηλικία, τα βασικοκυτταρικά καρκινώματα που μοιάζουν με δερματικά ράκη θα πρέπει να οδηγούν σε διάγνωση συνδρόμου βασικοκυτταρικού σπίλου (nevoid basal cell carcinoma syndrome – NBCCS). Στα παιδιά θα πρέπει να πραγματοποιείται βιοψία των ακροχορδώνων, καθώς οι βλάβες δεν εμφανίζονται συχνά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και μπορεί να αποτελούν σημάδια για το σύνδρομο του βασικοκυτταρικού σπίλου.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 – Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 – Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ