ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

0 1

Νέες έρευνες βασισμένες σε ερωτηματολόγια ασθενών συμπεραίνουν πως η finasteride (Propecia), ουσία που χρησιμοποιείται στους άντρες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της ανδρογενετικής αλωπεκίας, οδηγεί σε μόνιμες παρενέργειες στη σεξουαλική ζωή τους.

Νέες έρευνες βασισμένες σε ερωτηματολόγια ασθενών συμπεραίνουν πως η finasteride (Propecia), ουσία που χρησιμοποιείται στους άντρες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της ανδρογενετικής αλωπεκίας, οδηγεί σε μόνιμες – και όχι προσωρινές- παρενέργειες στη σεξουαλική ζωή τους. Μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη αποκαλύπτει πόσο συνήθεις είναι αυτές οι παρενέργειες.

Η Finasteride (Propecia) έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της φαλάκρας από το 1998 με την ένδειξη ότι έχει λίγες και ήπιες παρενέργειες. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και δυσλειτουργία, όμως η πλειονότητα των ερευνών δείχνει αναστολή των παρενεργειών όταν διακοπεί η χορήγηση της ουσίας.

Νέες έρευνες ο οποίες βασίζονται σε ερωτηματολόγια ασθενών δείχνουν ότι οι σεξουαλικές παρενέργειες της finasteride μπορεί στη πραγματικότητα να είναι μόνιμες και ότι η ουσία ευθύνεται για συμπτώματα κατάθλιψης και τάσεις αυτοκτονίας σε ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν από επίμονα συμπτώματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Οι έρευνες αυτές πυροδότησαν συζητήσεις μεταξύ δερματολόγων αλλά και γιατρών άλλων ειδικοτήτων οι οποίοι εφαρμόζουν θεραπείες για τη τριχόπτωση. Αν και οι έρευνες είναι ακόμη ασαφείς, είναι ξεκάθαρο πως το θέμα των μακροπρόθεσμων παρενεργειών στη σεξουαλική ζωή των ασθενών, υφίσταται.

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ