ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ LASER ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Off 1

Με τη νέα τεχνολογία των laser μπορεί να δοθεί λύση σε δερματικά προβλήματα που μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Νέα θεραπεία με Laser για τα ανεπιθύμητα σημάδια

Aπογευματινή της Κυριακής
Κυριακή 20 Μαρτίου 2005

Οι κηλίδες, οι ουλές, τα αιμαγγειώματα, οι ευρυαγγείες, οι δερματοστιξίες είναι δερματολογικές καταστάσεις που αντιμετωπίζονται πλέον με τη LASER δερματολογία -έναν τομέα της ιατρικής που αναπτύχθηκε ιδιαιτέρως τα τελευταία 15 χρόνια. Για το θέμα μιλά ο κ. Χρ. Τζερμιάς – δερματολόγος και διευθυντής τμήματος Laser Δερματολογίας.

«Η laser δερματολογία είναι ένας τομέας της δερματολογίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια και μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που στο παρελθόν δεν είχαν βρει ικανοποιητική λύση με άλλες μεθόδους. Αρχικά, τα laser στη δερματολογία εφαρμόστηκαν στα εκ γενετής αιμαγγειώματα. Σιγά – σιγά, όμως, εφαρμόστηκαν και σε προβλήματα όπως είναι οι κηλίδες ηλικίας και ηλίου, οι ουλές, οι ευρυαγγείες, οι υπερκερατώσεις, τα τατουάζ και η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα».

Νέα θεραπεία με Laser για τα ανεπιθύμητα σημάδια

Με ποιο τρόπο τα laser αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως είναι οι κηλίδες, οι ουλές κ.λπ.;

«Οι κηλίδες εμφανίζονται συνήθως στα χέρια, στο πρόσωπο, στο μπούστο και στην πλάτη.

Το χρώμα τους είναι καφέ συνήθως σκούρο. Αντιμετωπίζονται σε 2-3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 μηνών και εξαφανίζονται εντελώς χωρίς να αφήσουν σημάδι. Οι ουλές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Στις εμβυθισμένες (ακμής, ανεμοβλογιάς), στις υπερτροφικές και στις ερυθηματώδεις. Για τις εμβυθισμένες πρώτα γίνεται ανόρθωση των ουλών και στη συνέχεια, έπειτα από 1,5 μήνα περίπου, γίνεται λείανση της επιδερμίδας. Σε όλες τις περιπτώσεις ουλών έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Οι ευρυαγγείες είναι επιφανειακά αγγεία του δέρματος ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Εμφανίζονται στο πρόσωπο και στο σώμα συνήθως σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Τα πιο συχνά αίτια είναι η χρόνια ηλιακή έκθεση σε άτομα με γενετική προδιάθεση, η τοπική και συστηματική χρήση στεροειδών, η εγκυμοσύνη ή οιστρογονοθεραπεία κ.ά. Στο πρόσωπο και σε κάποιες περιοχές του σώματος έχουμε άριστα αποτελέσματα. Στα κάτω άκρα που υπάρχουν πολλές ευρυαγγείες χρειάζεται περισσότερος χρόνος και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις είναι ελαφρά εξέχουσες βλάβες της επιδερμίδας ή εξογκωμένες με τραχεία επιφάνεια και ποικίλο μέγεθος. Αντιμετωπίζονται σε μία συνεδρία με απόλυτη ευτυχία.

Τα τατουάζ αντιμετωπίζονται ανάλογα με την παλαιότητα και το χρώμα τους. Γενικά, τα παλιά τατουάζ χρειάζονται περίπου 6 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα διάρκειας 3 μηνών. Τα πιο πρόσφατα τατουάζ χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες και συνήθως μεγαλύτερα χρονικά μεσοδιαστήματα διάρκειας 4 μηνών. Σε όλες, πάντως, τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι άριστο χωρίς σημάδια και ουλές».

 Η εφαρμογή των LASER είναι επώδυνη; Μπορεί να υπάρξει κάποια παρενέργεια;

«Πρόκειται για ανώδυνη μέθοδο, αλλά αν κάποιος το επιθυμεί μπορούμε να εφαρμόσουμε κρέμα τοπικής αναισθησίας. Παρενέργειες δεν έχουμε γιατί τα εξελιγμένα LASER δρουν με επιλεκτική φωτοθερμόλυση μόνο στη βλάβη-στόχο χωρίς να επηρεάζουν στο ελάχιστο τη γύρω περιοχή, σε αντίθεση με τα παλαιού τύπου LASER που δεν είχαν τη δυνατότητα επιλεκτικής καταστροφής του στόχου. Η θεραπεία πλέον είναι απολύτως ασφαλής, αφού δεν επηρεάζονται οι γύρω ιστοί. Η τεχνολογία έχει εξελιθχεί πλέον τόσο, ώστε γίνονται εφαρμογές και σε βρέφη που έχουν αιμαγγειώματα ακόμη και στην περιοχή γύρω από τα μάτια».

 Υπάρχει ένας τύπος LASER για όλα τα προβλήματα;

«Όχι, δεν υπάρχει ένας τύπος LASER που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Αντίθετα, είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή διαφορετικών τύπων LASER, μεμονωμένα ή συνδυαστικά, κάποιες φορές και σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, ώστε να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση».

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ