ΕΓΧΥΣΕΙΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών η έγχυση εμφυτευμάτων έχει αποδειχθεί, ως η καλύτερη μέθοδος για την αποκατάσταση των ρυτίδων.

Τα πλεονεκτήματα των εγχύσεων εμφυτευμάτων

Ως φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα, με αποτέλεσμα να της προσδίδει σφριγηλότητα, όγκο και φυσική ελαστικότητα.

Με την πάροδο του χρόνου αφομοιώνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μας. Το ενέσιμο εμφύτευμα, είναι απόλυτα φυσικό και ασφαλές, ενώ μας αφήνει πάντα τη δυνατότητα να ανανεώσουμε ή όχι τη θεραπεία όταν το αποτέλεσμα αρχίζει και φθίνει.

Χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του, δίνει όγκο στα χείλη, «σβήνει» ρυτίδες και γραμμές έκφρασης, ενώ εμφυτευμένο στα μάγουλα, δίνει σχήμα στο περίγραμμά του προσώπου.

Έχει τέσσερα σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Παράγεται με βιοσύνθεση και δεν έχει ζωική προέλευση
 • Δεν απαιτεί τεστ αλλεργίας
 • Είναι βιοδιασπώμενο

Μπορεί να εμφυτευτεί άμεσα, σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς να απαιτεί προηγουμένως τεστ αλλεργίας. Μία συμπληρωματική συνεδρία 10 ημέρες μετά την πρώτη εμφύτευση βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα και το κάνει διαρκέστερο.

Τα αποτελέσματά του διαρκούν συνήθως 6 με 9 μήνες. Εξαρτάται πάντα από τον τύπο του δέρματος, την περιοχή και την ποσότητα εμφύτευσης, καθώς και την τεχνική, που χρησιμοποιήθηκε για την εμφύτευση.

Αμέσως μετά την εμφύτευση, μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή ένα ελαφρό τοπικό οίδημα ή και ερύθημα. Αυτή είναι μία φυσιολογική αντίδραση, η οποία υποχωρεί από μόνη της μέσα σε 48 με 72 ώρες.

Σχετικές αντενδείξεις

 • Εξακριβωμένη υπερευαισθησία
 • Συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. Ερυθηματώδης Λύκος)
 • Περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού
 • Δερματοπάθεια ή φλεγμονή στην περιοχή της εμφύτευσης
 • Ανοσοκαταστολή

Συνιστάται η αποφυγή έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες, σε UV ακτινοβολία, καθώς και η αποφυγή χρήσης σάουνα, για τις επόμενες από την εμφύτευση μέρες.

 

Οδηγίες πριν και μετά τις εγχύσεις εμφυτευμάτων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ:

 • Εάν στην περιοχή, όπου πρόκειται να γίνει η εμφύτευση, οι πόροι είναι διασταλμένοι, εφαρμόστε ένα στυπτικό προϊόν (λοσιόν, μάσκα προσώπου και ένα σκεύασμα βασισμένο στη βιταμίνη Α και ΑΗΑ).
 • Δεν θα πρέπει να πάρετε ασπιρίνη ή σκευάσματα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος, μέσα στο διάστημα τριών ημερών πριν την επέμβαση.
 • Δεν θα πρέπει να πάρετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μέσα στο διάστημα των τριών ημερών πριν την επέμβαση
 • Δεν θα πρέπει να καταναλώσετε αλκοόλ πριν την επέμβαση.
 • Στην περίπτωση που πρόκειται να γίνει εμφύτευση στην περιστοματική περιοχή και είναι γνωστό από το ιατρικό ιστορικό ότι υπάρχει «εγκατεστημένος» έρπης, θα πρέπει να χορηγηθεί προληπτικά, αντιική αγωγή. Ο λόγος είναι ότι ο τραυματισμός του δέρματος από τη βελόνα μπορεί να αφυπνίσει τον έρπητα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ:

Μετά την έγχυση εμφυτεύματος θα πρέπει να αποφεύγετε:

 • Την έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία για τις πρώτες ημέρες.
 • Την κατανάλωση αλκοόλ για την πρώτη ημέρα.
 • Την υπερβολική ζέστη (σάουνα, solarium, κλπ.) για μερικές ημέρες.
 • Τις έντονες εκφράσεις / συσπάσεις του προσώπου (π.χ. μάσηση σκληρών τροφών), για την πρώτη μέρα.

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 – Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 – Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ