ΕΓΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΤΙΔΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ανανέωση του προσώπου σας, χωρίς ίχνη και πόνο.

Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει μεταβάλλει κατά πολύ τον τρόπο χρησιμοποίησης της  βοτουλινικής τοξίνης έτσι ώστε πλέον να γίνεται ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ….. Ο ειδικός τρόπος τεχνικής της εφαρμογής έχει αλλάξει όπως και οι χρησιμοποιούμενες δόσεις.

Το «Παγωμένο Πρόσωπο» ανήκει στο παρελθόν.

Πλέον η φυσική εικόνα & έκφραση είναι το απαιτούμενο. Η μυϊκή διάταξη στο πρόσωπό σας αφού διερευνηθεί, καθορίζει το αποτέλεσμα  Η διάρκεια δε του αποτελέσματος αποτελεί ένα επιπλέον επίκαιρο θέμα.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα αποτελέσματα διαρκούν σε άλλους 7 μήνες και σε άλλους 2 μήνες; Η μυϊκή διαμόρφωση του κάθε προσώπου και η σωστή εκτίμηση σε σχέση με αυτήν καθορίζει την διάρκεια του αποτελέσματος.

Η θεραπεία πρέπει να σας χαρίσει μία πιο φρέσκια εικόνα χωρίς όμως να αλλοιώσει τις εκφράσεις σας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η εφαρμογή είναι απολύτως ανώδυνη και διαρκεί όσο το μεσημεριανό διάλειμμα, γι’ αυτό άλλωστε και η θεραπεία χαρακτηρίζεται “lunch time treatment”.

Η βοτουλινική τοξίνη ενδείκνυται για τις περιοχές του μετώπου, του μεσόφρυου αλλά και για το λεγόμενο «πόδι της χήνας». Είναι οι περιοχές όπου εμφανίζονται οι ρυτίδες έκφρασης, οι πτυχές δηλαδή που δημιουργούνται από τους συνήθεις εκφραστικούς μορφασμούς (γέλιο, συνοφρύωση, κτλ). Προσοχή, η θεραπεία αντιθέτως δεν ενδείκνυται για τις ρυτίδες που είναι αποτέλεσμα γήρανσης και χαλάρωσης του δέρματος.

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 15 λεπτά, πραγματοποιείται χωρίς πόνο και δεν αφήνει πίσω της σημάδια. Επιλέξτε εξειδικευμένο γιατρό στη θεραπεία που να έχει την ανάλογη εμπειρία, λύστε όλες σας τις απορίες χωρίς προκαταλήψεις, ζητήστε να δείτε αποτελέσματα, τα οποία γίνονται ορατά από την 5η μέρα και διαρκούν συνήθως 4 με 6 μήνες.

Με Φυσικότητα στην έκφραση, Χωρίς Πόνο και Ίχνη

Η ουσία B.T.

Δεν είναι ασυνήθιστο να γίνεται εφαρμογή B.T. σε κάποιον ή κάποια, αμέσως μετά την πρώτη ενημέρωσή του και στην ίδια επίσκεψη. Μπορεί να έχει συμβεί και σε σας. Δυστυχώς όμως έτσι, πιθανόν δεν προετοιμαστήκατε κατάλληλα για κάποια πράγματα που ίσως έπρεπε να ρωτήσετε, να διερευνήσετε, να κάνετε, να γίνουν ή να αποφευχθούν.

Η λίστα περιλαμβάνει 6 αλήθειες:

1) Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει μεταβάλλει τον τρόπο χρησιμοποίησης της B.T. έτσι ώστε να γίνεται ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ…. με κατάλληλους χειρισμούς από τον γιατρό. Η Τεχνική της Εφαρμογής έχει αλλάξει αλλά και οι χρησιμοποιούμενες δόσεις. Το «Παγωμένο Πρόσωπο» ανήκει στο παρελθόν. Η Φυσική Εικόνα & Έκφραση είναι το απαιτούμενο. Η μυϊκή διάταξη στο πρόσωπό σας πρέπει να διερευνηθεί. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι τώρα το επίκαιρο θέμα. Αναρωτιόσαστε γιατί τα αποτελέσματα διαρκούν σε άλλους 7 μήνες και σε άλλους 2 μήνες.

Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι μυικής διαμόρφωσης, στους οποίους ενδείκνυται η Β. Τ., ανάλογα με τον μυικό τόνο:

 • Ορθοκινητικός τύπος: Υπάρχει απόλυτος συγχρονισμός συναισθημάτων και μιμητικών εκφράσεων. Το αποτέλεσμα της B.Τ. μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 7 ή 9 μήνες, και περισσότερο! Η εφαρμογή μπορεί να γίνεται μία φορά το χρόνο! Είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι.
 • Υπερκινητικός τύπος: Δεν υπάρχει συγχρονισμός μεταξύ μυικών συσπάσεων και έκφρασης συναισθημάτων. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει 4 έως 6 μήνες. Και ίσως λιγότερο. Είναι ο πλέον συχνός τύπος. Οι εφαρμογές γίνονται 2 ή 3 φορές το χρόνο.
 • Υπερτονικός τύπος: Είναι το αντίθετο αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου, όπως στον υπερκινητικό τύπο. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, οι ρυτίδες δεν εξαφανίζονται τελείως, η μυική σύσπαση μπλοκάρεται μόνο για 1 ή 2 μήνες, δηλαδή διαρκεί λιγότερο από όλους. Χρειάζονται 4 ή 5 εφαρμογές κάθε χρόνο. Ο στόχος είναι σταδιακά να μετατραπεί σε υπερκινητικό και τελικά σε κινητικό τύπο.

Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου, υπάρχει ένας κυρίαρχος τύπος. Κάποιος άνθρωπος μπορεί να έχει μύες υπερκινητικούς, στην μία περιοχή και υποκινητικούς σε μία άλλη. Υπάρχουν επίσης 3 διαφορετικοί τύποι της μυικής συμπεριφοράς μετά την εφαρμογή B.Τ….. ο Ατονικός, ο Υποτονικός και ο Υποκινητικός. Η αναγνώρισή τους και η ισορροπημένη δοσολογία B.Τ., μπορεί να χαρίσει ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς «παγωμένη» έκφραση. Σε άλλους μύες επιδιώκουμε την υποκινητικότητα και σε άλλους την διατήρηση μειωμένου τόνου. Και όλα αυτά μαζί με την φροντίδα της ισορροπίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του άνω και του κάτω μέρους του προσώπου, άρα με εφαρμογή συνδυαστικών μεθόδων, LASER & Fillers. Χρειάζεστε πάντοτε ένα εξατομικευμένο σχέδιο εφαρμογής για να επιτυγχάνεται η φυσική έκφραση, στα πλαίσια της επιθυμητής αναβάθμισης της εικόνας σας

2) Η B.Τ. είναι κατάλληλη και μπορεί να εφαρμοστεί ΣΧΕΔΟΝ σε όλους.

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις….

Ελέγξτε την καταλληλότητά σας απαντώντας τις ακόλουθες ερωτήσεις:

 1. Εχετε δυναμικές ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπό σας και θέλετε να απαλλαγείτε
  ΝΑΙ ΟΧΙ
 2. Δεν είστε σε εγκυμοσύνη,
  ΝΑΙ ΟΧΙ
 3. Δεν θηλάζετε
  ΝΑΙ ΟΧΙ

Αν απαντήσατε ΟΧΙ έστω και σε μία ερώτηση, καλύτερα να αποφύγετε τη Β.Τ. για τώρα…
Αλλά πρέπει να σας εξηγήσουμε τους λόγους…

 • Είδη Ρυτίδων
  Υπάρχουν 2 είδη ρυτίδων στο πρόσωπο, οι στατικές και οι δυναμικές. Η B.Τ. είναι αποτελεσματική στις δυναμικές ρυτίδες, τις ρυτίδες έκφρασης, που προξενούνται από την επαναλαμβανόμενη αναδίπλωση και πτύχωση του δερματος, που οφείλεται στη σύσπαση των μυών στην διάρκεια των συνήθων εκφραστικών μορφασμών. Ετσι δημιουργούνται οι ρυτίδες συνοφρύωσης, του γέλιου, οι οριζόντιες του μετώπου κλπ
  Χαλαρώνοντας τους υπεύθυνους μύες, χαλαρώνει και το δέρμα και οι δυναμικές ρυτίδες έκφρασης μειώνονται. Ομως η B.Τ., δεν προσφέρει τίποτα όσον αφορά τις στατικές ρυτίδες. Οι στατικές ρυτίδες δεν σχετίζονται με τους μύες, αλλά είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, της απώλειας κολλαγόνου και ελαστίνης και της υποχώρησης της δερματικής συγκρότησης και ελαστικότητας. Καθώς ωριμάζουμε το δέρμα «αδυνατίζει», γίνεται περισσότερο επιρρεπές να εμφανίσει λεπτές ρυτίδες και γραμμές, στις οποίες η Β.Τ. δεν βοηθά, ενώ η Fractional LASER λείανση και ανανέωση του δέρματος, ή το Fractional Χημικό Peeling, σε συνδυασμό με fillers, ενδείκνυνται απολύτως.
 • Εγκυμοσύνη και Θηλασμός
  Δεν έχουν γίνει μελέτες σε γυναίκες, ενώ σε πειραματόζωα υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά το έμβρυο, χωρίς όμως να έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα. Άρα καλύτερα να αποφεύγουμε τις δύο αυτές περιόδους.

3) Η φθηνή B.Τ. μπορεί να είναι:
FAKE, Κινέζικη, ή Μη Αναγνωρισμένη, Μη Νομίμως Εισηγμένη ή Μη Καταλλήλως Παρασκευασμένη, ή Ληγμένη, ή Κλεμμένη, ή πολύ Αραιωμένη.

4) Ο Ιατρός που θα σας την εφαρμόσει πρέπει να είναι Δερματολόγος ή Πλαστικός χειρουργός

5) Αν είστε Γυναίκα αποφύγετε τις ημέρες της περιόδου σας και τις αμέσως επόμενες.

6) Τι να αποφύγετε δύο εβδομάδες πριν την εφαρμογή, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ίχνη μετά την εφαρμογή

Σας συνιστούμε να αποφύγετε ουσίες που αυξάνουν την πιθανότητα μικρής μελανιάς στα σημεία των μικροτσιμπιμάτων. Μπορεί να είναι φάρμακα ή άλλες ουσίες, όπως βότανα, χόρτα κλπ, που έχουν αντιπηκτική δράση.
Παραθέτουμε κάποια για να σας ενημερώσουμε:

Κάποια αντιφλεγμονώδη φάρμακα:

Συμπληρώματα ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Ε

Καρυκεύματα & Βότανα
Κάρυ
Τζίντζερ
Κανέλα
Κουρκουμάς
Πάπρικα
Πιπέρι καγιέν

Επίσης συνιστούμε αποφυγή λήψεως κάποιων αντιβιοτικών, από του στόματος ή ενέσιμων, διότι παρεμβαίνουν στις νευρομυικές διαβιβάσεις.

Άλλες πληροφορίες

Η ουσία Β.Τ. είναι μια ειδικά επεξεργασμένη πρωτεΐνη η οποία μειώνει ή αναστέλλει τη μυϊκή κίνηση .
Με αυτό τον τρόπο μειώνει ή εξαφανίζει τις ρυτίδες έκφρασης.

 • Στο μέτωπο
 • Στο μεσόφρυο
 • Στο «πόδι της χήνας»

ενώ έχει μικρή επίδραση στις στατικές ρυτίδες.

Η ουσία διηθεί τις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα και προκαλούν ρυτίδωση , χωρίς να ακινητοποιεί όλα το μυϊκό σύστημα της περιοχής του προσώπου, όπου γίνεται η εφαρμογή. Η ουσία Β. Τ. είναι ακίνδυνη για τον οργανισμό, με 25ετή εφαρμογή στον ευαίσθητο τομέα της Οφθαλμιατρικής – Νευρολογίας και με 12ετή παρουσία στην Κοσμητική Ιατρική , σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε πολλές χώρες , συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α , χρησιμοποιείται ευρέως στην Κοσμητική Ιατρική για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. Κατά τη διαδικασία εφαρμογής, το κατάλληλο σκεύασμα εγχύεται στο δέρμα και όλη η εφαρμογή διαρκεί περίπου 15 λεπτά , χωρίς τη χρήση τοπικής αναισθησίας.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής γίνονται ορατά από την 5η ημέρα.

Πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να ακολουθήσουν την εφαρμογή (π.χ. ερύθημα, εκχύμωση) υποχωρούν συνήθως μετά από 2-3 ημέρες. Τα αποτέλεσμα της Β.Τ. διαρκούν συνήθως 4 με 6 μήνες. Εξαρτάται πάντα από την περιοχή και την ποσότητα , καθώς και την τεχνική, που χρησιμοποιήθηκε για την έγχυση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε μετά την εφαρμογή της Β.Τ. οδηγίες

 1. Προσπαθήστε να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου σας για 2-3 ώρες μετά την θεραπεία (π.χ. συνοφρύωση, ανασήκωμα των φρυδιών). Αυτό βοηθά να ενεργήσει γρηγορότερα μέσα στους μύες.
  Παρόλο που η τεχνική αυτή θα βοηθήσει, δεν σημαίνει πως αν το ξεχάσετε θα υπάρξει αρνητικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα.
 2. Μην δοκιμάσετε να τρίψετε τις περιοχές που έγινε η θεραπεία, για τις επόμενες 24 ώρες.
 3. Μην χρησιμοποιήσετε make-up για 4 ώρες μετά την θεραπεία.
 4. Μη ξαπλώσετε και μην ασκηθείτε έντονα για 4 ώρες μετά την θεραπεία.
 5. Αποφύγετε το καυτό ντους, το σεσουάρ και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, για τις επόμενες 2 ημέρες.
 6. Να είστε σίγουροι πως μικρά σημαδάκια, ή κοκκινίλες θα εξαφανιστούν ολοσχερώς μέσα σε λίγες ώρες.
 7. Τα αποτελέσματα της θεραπείας ενδέχεται να εμφανιστούν μετά από 2 βδομάδες από την θεραπεία. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία για την θεραπεία σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 7242600.
  Θα κανονίσουμε άμεσα για ραντεβού.
 8. Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα. Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως 4-6 μήνες. Αν ακολουθήσετε τα ραντεβού για θεραπεία με την συχνότητα που θα σας προτείνουμε, τα αποτελέσματα θα διαρκούν ακόμη περισσότερο.
 9. Αρχικά, σας βλέπουμε μεταξύ του 3ου και του 4ου μήνα. Τα καλύτερα κλινικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσα σ’αυτήν την περίοδο. Αν επιτρέψετε στο φάρμακο να απενεργοποιηθεί εντελώς (6+ μήνες), και μετά μας επισκεφθείτε πάλι, θα είναι δυσκολότερο να δούμε πώς οι διάφοροι μύες σας αντέδρασαν στη θεραπεία.
 10.  Η θεραπεία γίνεται με μια ειδική τεχνική που εξατομικεύει τις εγχύσεις στην συγκεκριμένη μυϊκή δομή σας. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να σας δούμε πριν ενεργοποιηθούν οι μύες ξανά. Πρέπει να σας δούμε στο ακριβές χρονικό σημείο που ο μυς μόλις που αρχίζει να ενεργοποιείται, αλλά πριν ενεργοποιηθεί πλήρως. Έτσι μπορούμε να εξατομικεύσουμε την έγχυση που θα έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας.

Συνοψίζοντας

Η B.Τ. είναι μια πρωτεΐνη που εγχύεται κάτω από το δέρμα προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ή να λειανθούν οι γραμμές και οι ρυτίδες στο πρόσωπο.
Σε χαμηλές δόσεις B.Τ., οι μυς του προσώπου χαλαρώνουν, δίνοντας μια πιο καθαρή, λεία, ανανεωμένη εμφάνιση του προσώπου.

Η B.Τ. είναι πιο εύκολο από ένα face-lifting, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Όταν κάποιος κάνει ένα face-lifting, μπορεί να έχει τους επιδέσμους στο πρόσωπό για αρκετές ημέρες μαζί με έντονο μελάνιασμα και πρήξιμο.
Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες προτού να είναι ορατά τα αποτελέσματα της πλαστικής χειρουργικής. Με την B.Τ., η διόγκωση υποχωρεί αμέσως, και ενώ ένα τσίμπημα από τη βελόνα μπορεί να είναι ορατό αμέσως μετά από την χορήγηση της B.Τ., εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ώρες.
Η B.Τ. είναι επίσης πολύ φτηνότερη και γρηγορότερη από ένα face-lifting.
Μάλιστα απαιτεί τόσο λίγο χρόνο, που κάποιος θα μπορούσε να κάνει μια θεραπεία B.Τ. στην ώρα του μεσημεριανού του διαλείμματος!

Μάθετε επίσης: για τις Εγχύσεις Εμφυτευμάτων

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 – Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 – Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ