ΔΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ & ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ

Μελέτη αποκαλύπτει τους πιο αξιόπιστους δερματικούς δείκτες για το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Ακμη Θεραπεια Χωρις Φαρμακα

Οι καλύτεροι δερματικοί δείκτες για το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι η υπερτρίχωση και η μελανίζουσα ακάνθωση αλλά και η ακμή, όπως αναφέρεται σε μια πολύ πρόσφατη αναδρομική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (Journal of the American Medical Association). Στόχος της μελέτης ήταν να προσδιοριστούν τα δερματικά και συστηματικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών που βοηθούν στο διαχωρισμό των γυναικών που πληρούν ή δεν πληρούν τα διαγνωστικά κριτήρια. Μέχρι στιγμής δεν είναι πλήρως κατανοητές οι συσχετίσεις μεταξύ δερματικών εκδηλώσεων, συστηματικών ανωμαλιών και της εκπλήρωσης των διαγνωστικών κριτηρίων σε γυναίκες με υποψία για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ).

Στην εν λόγω αναδρομική μελέτη αξιολογήθηκαν τα δεδομένα από ένα δείγμα 401 γυναικών από διάφορες χώρες με μέση ηλικία 28 ετών. Η πλειοψηφία αυτών των γυναικών (68,8%) πληρούσαν τα κριτήρια του Ρότερνταμ (2003) για ΣΠΩ, βάσει των οποίων η διάγνωση γίνεται όταν υπάρχουν 2 από τα παρακάτω 3 κριτήρια:

  • Χρόνια ανωοθυλακιορρηξία ή αραιομηνόρροια
  • Κλινική ή βιοχημική υπερανδρογοναιμία
  • Πολυκυστική μορφολογία ωοθηκών βάσει υπερηχογραφήματος

Acne_PCOS

Μεταξύ των γυναικών που πληρούσαν τα κριτήρια για ΣΠΩ, τα ποσοστά τόσο για το δασυτριχισμό όσο και για τη μελανίζουσα ακάνθωση ήταν υψηλότερα, ενώ παρατηρήθηκαν επίσης υψηλότερα ποσοστά ακμής.

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 – Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 – Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ