ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ COMEBACK ΟΙ «ΕΞΟΦΘΑΛΜΕΣ» ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Off 1
tzermias.gr-μεταμοσχεύσεις μαλλιών

Τη δεκαετία του ’80, δεν υπήρχε καμία δυσκολία στο να διακρίνεις ποιος είχε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Τα μαλλιά φύτρωναν τούφες-τούφες όπως στις κούκλες και το αποτέλεσμα ήταν τόσο αφύσικο που δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το τι είχε προηγηθεί. Βέβαια, ακόμα και αυτό το εφέ «μαλλιών κούκλας» θεωρούταν εκείνη την εποχή  ικανοποιητικό αποτέλεσμα.  Τα τελευταία 20 χρόνια όμως, οι τεχνικές αποκατάστασης των μαλλιών έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα που περνάει εντελώς απαρατήρητο.

Η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών δεν αφήνει πίσω της σημάδια. Αποτελεί μία μη-ανιχνεύσιμη διαδικασία, καθώς όχι μόνο δεν μένουν ουλές στη δότρια περιοχή, αλλά το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό τόσο σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής, όσο και την ομοιόμορφη κατανομή των τριχοθυλακίων στις περιοχές της αραίωσης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 από τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), το 65% των ερωτηθέντων δεν κατάφερε να εντοπίσει σωστά τον άνδρα που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών μεταξύ μιας ομάδας συμμετεχόντων, ενώ στο αντίστοιχο τεστ μεταξύ γυναικών το ποσοστό «αστοχίας» ανήλθε σε 85%.

Κύμα κακών μεταμοσχεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό

Ωστόσο, παρά τη συνεχή πρόοδο της επιστήμης, τον τελευταίο καιρό έχει καταγραφεί νέο κύμα κακών εμφυτεύσεων μαλλιών σε όλον τον κόσμο. Κακή αξιοποίηση της δότριας περιοχής, σημάδια και ουλές, αφύσικη πρόσθια μετωπιαία γραμμή, σχεδιασμός όλης της μεταμόσχευσης χωρίς πρόβλεψη της εξέλιξης της τριχόπτωσης, εμφύτευση λιγότερων των συμφωνηθέντων τριχοθυλακίων…

Με τον ιατρικό τουρισμό σε πλήρη άνθιση, διαπιστώνεται ότι έχουν στηθεί κλινικές αποκατάστασης μαλλιών σε πολλές χώρες από γιατρούς που δεν έχουν εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και αφήνουν ανειδίκευτους «βοηθούς» να φέρνουν εις πέρας όλη τη μεταμόσχευση. Για όσους δεν πραγματοποιούν καλή έρευνα σχετικά με την κλινική και τον γιατρό που θα εμπιστευθούν για την αλλαγή της εξωτερικής τους εμφάνισης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Τέτοια αποτελέσματα παρατηρούνται πολύ συχνά σε ανυποψίαστους ασθενείς που επισκέπτονται για παράδειγμα κλινικές της Τουρκίας, με μοναδικό κίνητρο το χαμηλό κόστος.

Τα σωστά κριτήρια αξιολόγησης

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελεί σίγουρα μία σημαντική παράμετρο, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο επιλογής του γιατρού και της κλινικής. Για τη μεταμόσχευση μαλλιών σας, εμπιστευθείτε μία έμπειρη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει τα εξής σημαντικά βήματα:

  • Μελέτη των χαρακτηριστικών του τριχωτού της κεφαλής με την πλέον εξελιγμένη εξέταση της τριχοσκόπησης
  • Εκτίμηση της έκτασης της δότριας περιοχής
  • Προσδιορισμός αναγκών κάλυψης των αραιωμένων περιοχών
  • Πρόγνωση μελλοντικής προόδου της τριχόπτωσης
  • Αξιολόγηση των προσδοκιών σας
  • Σχεδιασμός κατανομής τριχοθυλακίων για ομοιόμορφο αποτέλεσμα
  • Σχεδιασμός πρόσθιας μετωπιαίας γραμμής
  • Εγγύηση για τον αριθμό των εκφυόμενων τριχοθυλακίων

Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη IQFUE

Η πλέον σύγχρονη και αξιόπιστη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη IQ-FUE, η μοναδική μέθοδος που βασίζεται στην εξέταση της τριχοσκόπησης σε όλα τα στάδιά της. Πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών, συλλέγονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου να γίνει ένας άριστος σχεδιασμός, ενώ παράλληλα θέτονται οι βάσεις για να μπορεί να αποδειχθεί τεκμηριωμένα ο αριθμός των εκφυόμενων τριχοθυλακίων μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών. Η μέθοδος συνδυάζει και όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE, με την οποία μπορεί να επιτευχθεί ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς πόνο, χωρίς σημάδια, χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Όταν πρόκειται για τη μεταμόσχευση μαλλιών σας, δεν θα πρέπει να συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.iqhair.com.

Αναρτήθηκε στο NewsBeast.gr

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ