ΣΠΙΛΟΙ – IQ TOTAL BODY MAPPING

Ολόσωμη, Ψηφιακή Εξέταση Σπίλων (Ελιών) για την Πρόληψη του Δερματικού Καρκίνου

Η νέα αυτή πρωτοποριακή μέθοδος εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η αυτοματοποιημένη ολόσωμη χαρτογράφηση δέρματος IQ Body Scanner Mapping σε συνδυασμό με την ψηφιακή δερματοσκόπηση αποδεικνύεται ένα νέο όπλο στα χέρια των δερματολόγων.

Το σύστημα IQ Body Scanner Mapping υπερέχει σημαντικά των συμβατικών μεθόδων χαρτογράφησης, καθώς ανιχνεύει αυτόματα και την παραμικρή διαφοροποίηση που παρουσιάζεται στο δέρμα από εξέταση σε εξέταση.

Εστιάζει και παρακινεί την προσοχή του ιατρού στην παραμικρή μεταβολή έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους. Αποτελεί πια την πλέον ενδεδειγμένη και αξιόπιστη μέθοδο για την ολοκληρωμένη και συστηματική παρακολούθηση της υγείας του δέρματος και για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου.

1

Λίγα λεπτά μπορεί να είναι αρκετά για να σας σώσουν τη ζωή.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, το σύστημα IQ Body Scanner Mapping σκανάρει όλη την επιφάνεια του δέρματος, από την κορυφή έως τα νύχια, και καταγράφει με μέγιστη ακρίβεια τη θέση και το μέγεθος κάθε βλάβης και κάθε σπίλου (ελιάς) ξεχωριστά. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και είναι απολύτως ανώδυνη, καθώς μοιάζει με μία απλή βιντεοσκόπηση του σώματος σε διάφορες στάσεις.

Αμέσως, στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζονται υψηλής ανάλυσης ολόσωμες εικόνες και επισημαίνονται αυτόματα οι σπιλοι και οι αλλαγές που εντοπίζονται σε σχέση με τις εικόνες της προηγούμενης εξέτασης. Κάθε μεταβαλλόμενος ή νεοεμφανιζόμενος σπίλος υποδεικνύεται άμεσα από το σύστημα, παρακινώντας έτσι τον ιατρό να εστιάσει την προσοχή του εκεί.

Με την ολόσωμη χαρτογράφηση επιτυγχάνονται τα εξής:

  • Περιοδικός έλεγχος του μεγέθους και της μικροσκοπικής δομής των σπίλων
  • Σύγκριση παλαιοτέρων και νέων εικόνων σε κάθε εξέταση
  • Ανάλυση και βαθμονόμηση κακοήθειας των σπίλων
  • Εντοπισμός μεταβολών σε υπάρχοντες σπίλους
  • Ανίχνευση νέων σπίλων

Τμήμα Σπίλων και Μελανώματος των Δερματολογικών Ιατρείων I.Q. – Intensive Quality

Η συσκευή TOTAL BOBY SCANNER στην Ελλάδα βρίσκεται στο τμήμα Σπίλων και μελανώματος των Δερματολογικών Ιατρείων I.Q Στο Μαρούσι

Με το IQ Total Body Mapping είναι δυνατή η Ολόσωμη Αυτοματοποιημένη Προληπτική Εξέταση του Δέρματος. Σε συνδυασμό με την ψηφιακή δερματοσκόπηση αποτελούν μια πρότυπη τυποποιημένη διαδικασία.

Ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ευαισθησίας και ακρίβειας

Πέραν της κλινικής εκτίμησης, το εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα του συστήματος (Mole Analyser) αναλύει τη δομή των «ύποπτων» σπίλων και τους βαθμονομεί, δηλαδή αξιολογεί τον βαθμό την επικινδυνότητά τους. Πρόκειται για μία αξιόπιστη μέθοδο, η οποία χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως, και παρουσιάζει σταθερά ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ευαισθησίας και ακρίβειας.

Η εξέταση IQ Body Scanner Mapping είναι αξιόπιστη ακόμα κι όταν υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός σπίλων. Μέχρι σήμερα, ήταν αδύνατο για έναν ιατρό να τους καταγράψει όλους με λεπτομέρεια τόσο στον αριθμό, όσο και στα χαρακτηριστικά τους. Πόσο μάλλον να τους θυμάται για να μπορεί να επισημάνει τις πιθανές μεταβολές μακροπρόθεσμα.

2

Το δέρμα δίνει «προειδοποιητικά» σημάδια

Η εξέταση IQ Body Scanner Mapping αποτελεί μία απαραίτητη και ολοκληρωμένη προληπτική εξέταση που συστήνεται να επαναλαμβάνεται κάθε 12 μήνες από όλους, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια στο δέρμα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται όταν: παρατηρούνται νεοεμφανιζόμενοι σπίλοι, μεταβολές στο χρώμα, το μέγεθος, το πάχος ή το ύψος των υπαρχόντων σπίλων, αλλαγές στο περιβάλλον δέρμα ή κάποια ασυνήθιστη αίσθηση, όπως κνησμός ή αίσθημα καύσου.

Για τους ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση δερματικού καρκίνου, η εξέταση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες καθώς αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο για την ολοκληρωμένη και συστηματική παρακολούθησή τους. Σε ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν: άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο, ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα, άνθρωποι που έχουν πολλούς σπίλους ή μεγάλους σπίλους εκ γενετής ή άτυπους σπίλους, άνθρωποι που είχαν πάθει ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία και όσοι έχουν ιστορικό δερματικού καρκίνου.

Είναι αλήθεια ότι το μελάνωμα αποτελεί τον χειρότερο τύπο καρκίνου του δέρματος. Το καλό είναι όμως ότι το δέρμα «προειδοποιεί» εμφανίζοντας σημάδια για τον ενδεχόμενο κίνδυνο. Με την έγκαιρη διάγνωση, το μελάνωμα είναι ιάσιμο στο 90-95% των περιπτώσεων.

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ