ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Η αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με ξυραφάκια, κρέμες, κεριά και οικιακές συσκευές αποτρίχωσης, αποτελεί μία χρονοβόρα, δαπανηρή και πάνω από όλα μάταια διαδικασία, αφού δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. Εκεί, στο αδύναμο σημείο του, μπορεί να το «χτυπήσει» μονάχα το laser.

αποτριχωση αντρες - γυναικες

Η αποτρίχωση με laser αποτελεί μία από τις πιο εφαρμοζόμενες κοσμητικές υπηρεσίες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου. Μάλιστα, από το 1997 φέρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και πλέον αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη και διαδεδομένη τεχνική για τη μόνιμη εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Υπερέχει στα εξής:

Ακρίβεια: Βασισμένο στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, το laser δρα επιλεκτικά στους τριχικούς θυλάκους, αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς.

Ταχύτητα: Κάθε παλμός του laser διαρκεί κλάσματα του δευτερολέπτου, τα οποία όμως αρκούν για να αντιμετωπιστούν πολλά τριχοθυλάκια ταυτόχρονα.

Καταλληλότητα για κάθε περιοχή του σώματος: Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, το laser μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο της τρίχας και του δέρματος και να εξαλείψει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε κάθε περιοχή του σώματος: πρόσωπο, χέρια, μασχάλες, στέρνο, θηλές μαστών, πλάτη, μπικίνι, πόδια.

Μόνιμα αποτελέσματα: Καθώς το laser στοχεύει στον θύλακα της τρίχας, δηλαδή στο σημείο γένεσης και ανάπτυξής της, η τρίχα φύεται όλο και πιο αδύναμη, με αποτέλεσμα ο κύκλος ζωής της να ελαχιστοποιείται. Μετά τον αρχικό κύκλο θεραπειών, η αίσθηση του δέρματος είναι βελούδινη. Για τη συντήρηση του αποτελέσματος, αρκεί μία επαναληπτική συνεδρία ανά μακρά χρονικά διαστήματα.

Ανώδυνη μέθοδος: Στις περιοχές της θεραπείας εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας να υπάρχει μονάχα μία ήπια ενόχληση.

Αποφυγή τραυματισμών: Η αποτρίχωση με laser είναι μία μέθοδος απολύτως ασφαλής, όταν εφαρμόζεται υπό εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, και δεν αφήνει πίσω της σημάδια, ουλές ή έντονους ερεθισμούς, όπως προκύπτει συχνά από τη χρήση ξυραφιών ή άλλων κοινών μεθόδων αποτρίχωσης κατ’ οίκον.

Συμφέρει οικονομικά: Συγκρίνοντας το συνολικό κόστος σε χρόνο και χρήμα που συνεπάγεται κάθε μέθοδος για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, αποδεικνύεται ότι η αποτρίχωση με laser είναι η οικονομικότερη. Καμία άλλη μέθοδος δεν εξασφαλίζει ριζική αποτρίχωση, ενώ αντιθέτως οι περισσότερες συνεπάγονται διάθεση χρόνου και κυρίως έξοδα για την επανάληψη της διαδικασίας, καθώς και για την αντιμετώπιση του πόνου, των ερεθισμών και των τραυματισμών που συχνά συνδέονται με αυτές. Η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει μία ακόμα πιο οικονομική διαδικασία, όταν το κόστος της διαχειριστεί σωστά, δηλαδή σε συνάρτηση με το εύρος των περιοχών αποτρίχωσης, καθώς και τη χρονικά σωστή διαχείριση των συνεδριών.

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Οι τέσσερις παράγοντες-κλειδιά για μία επιτυχημένη αποτρίχωση

Για την ασφαλή και οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με τη χρήση laser, υπάρχουν τέσσερις καθοριστικοί παράγοντες, οι οποίοι πληρούνται στα δερματολογικά κέντρα μας:

  1. Η σωστή επιλογή laser

Έχει διαπιστωθεί ότι για ασφαλή αποτελέσματα διαρκείας, το μήκος κύματος της φωτεινής δέσμης του laser πρέπει να είναι επιμηκέστερο των 600nm και βραχύτερο των 1.100nm. Αυτά τα μήκη κύματος εξασφαλίζονται από τα laser Alexandrite και Nd: YAG. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας περιλαμβάνει συνδυασμούς αυτών των δύο εξελιγμένων laser σε ένα πάντα εξατομικευμένο πρόγραμμα, ώστε να ανταποκρίνεται στον τύπο της τρίχας και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέρματος.

  1. Η εφαρμογή σε δερματολογικό ιατρείο με μακρά εμπειρία στην αποτρίχωση

Μπορεί η εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας να αποτελεί κατά κύριο λόγο μία κοσμητική υπηρεσία, όμως η ιατρική επίβλεψη είναι απαραίτητη.

Όπως και κάθε άλλη θεραπεία με laser, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή. Εν προκειμένω, η  θεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε δέρμα που έχει μαυρίσει πρόσφατα από τον ήλιο. Επίσης, είναι σημαντικό να προηγηθεί έλεγχος από έμπειρο δερματολόγο για την τυχόν ύπαρξη σπίλων (κοινώς ελιές) ή θυλακίτιδας ή μολυσμένων βλαβών στο δέρμα.

  1. Σκανάρισμα του δέρματος πριν την εφαρμογή

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, πραγματοποιείται λεπτομερής έλεγχος του δέρματος προκειμένου να καταγραφούν οι ιδιαιτερότητες της τριχοφυΐας του κάθε δέρματος. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπεται η κατάλληλη ρύθμιση των παραμέτρων του laser έτσι ώστε να αποφευχθούν άσκοπες επαναληπτικές συνεδρίες.

  1. Ειδικά καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό

Για ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα, οι εφαρμοστές της θεραπείας θα πρέπει να είναι ειδικά καταρτισμένοι, έτσι ώστε να την προσαρμόζουν βάσει ορισμένων καθοριστικών παραγόντων: της περιοχής που θεραπεύεται, τον τύπο της τρίχας και την επίδραση των ορμονών ανά περιοχή, της ηλικίας του ατόμου, της πιθανής λήψης φαρμάκων ή κάποιας κληρονομικής προδιάθεσης που να επηρεάζει την τριχοφυΐα, κτλ.

Πριν την έναρξη της θεραπείας, είναι απαραίτητο να λαμβάνεται πάντα το ιατρικό ιστορικό των ασθενών, να εξετάζεται αναλυτικά το δέρμα τους και να διαμορφώνεται ένα εξατομικευμένο σχήμα θεραπείας που να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα μεσοδιαστήματα των συνεδριών δεν είναι σταθερά, αλλά εξαρτώνται από τη διάρκεια του κύκλου ζωής της τρίχας ανά περιοχή και ανά άτομο. Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ η επόμενη πραγματοποιείται συνήθως μετά από ένα μήνα περίπου. Σταδιακά, το διάστημα μεταξύ των επισκέψεων μεγαλώνει (έξι-οκτώ μήνες).

Κλείστε τώρα ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Λένε για εμάς

Δημοσιοτητα-στα-ΜΜΕ-Featured-Small

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 – Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 – Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ