ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ

Το “μυστήριο” γύρω από το τι είναι Laser φωτίζεται όταν κατανοήσει κανείς ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο φως!

Τεχνολογία επόμενης γενεάς

Άντρες και γυναίκες με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αφιερώνουν πολλές ώρες σε προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα, και το κερί, βλέποντας τις τρίχες μετά από λίγο καιρό να επανεμφανίζονται. Η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης με βελόνα τείνει να αποφεύγεται, αφού καυτηριάζει και καταστρέφει το θύλακα κάθε τρίχας αλλά πονάει και αφήνει σημάδια. Ενδείκνυται δε μόνο για μικρές περιοχές και απαιτεί πολύ χρόνο για τη θεραπεία.
Το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι ιδιαίτερα έντονο στις Ελληνίδες και γενικότερα στις γυναίκες των χωρών γύρω από τη Μεσόγειο, κυρίως λόγω φυλετικής προδιάθεσης και υψηλής επίπτωσης πολυκυστικών ωοθηκών.
Το laser είναι μια δέσμη φωτός που έχει τη δυνατότητα να απορροφάται επιλεκτικά από ορισμένα συστατικά του δέρματος (νερό, μελανίνη, αιμοσφαιρίνη) αναπτύσσοντας θερμότητα για να τα καταστρέψει.
Λόγω της υψηλής ενέργειας του laser, τα κύτταρα της τρίχας καταστρέφονται και η φωτεινή δέσμη προχωρά μέχρι τη ρίζα όπου και παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης, με αποτέλεσμα τη θέρμανση και την καταστροφή του θύλακα της τρίχας.
ΤΟ “ΜΥΣΤΗΡΙΟ” γύρω απο το τι ειναι  LASER φωτίζεται όταν κατανοήσει κανείς ότι δεν  είναι τίποτε άλλο παρά μόνο φως!

Καθαρό, μονοχρωματικό και ενισχυμένο φως, που είναι συγκεντρωμένο σε μια και μοναδική φωτεινή δέσμη. Καμία σχέση, λοιπόν, με ραδιενεργό ακτινοβολία. Σε κάθε περίπτωση, το Laser έχει κάτι το “μαγικό” και κουβαλάει χιλιάδες μύθους. Στην πραγματικότητα, όμως, στην ευρύτατη εφαρμογή του στην ιατρική υπολογίζεται ως η εύκολη, σύγχρονη, ανώδυνη και βεβαίως, αναίμακτη μέθοδος αντιμετώπισης δερματικών παθήσεων ή καταστάσεων, που στο παρελθόν ήταν αδύνατον ή δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Εφόσον οι παλμοί των σύγχρονων laser μπορούν να δράσουν ταυτόχρονα σε περισσότερους από έναν θύλακες κάθε φορά, οι συνεδρίες σε περιοχές με μεγάλη επιφάνεια όπως η πλάτη, οι ώμοι ή τα πόδια είναι σύντομες και δε διαρκούν πολύ.

Το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες

laser-αποτριχωση-pmi-bannerΈνα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της τριχοφυΐας περιλαμβάνει συνδυασμούς εξελιγμένων λέιζερ Alexandrite και Nd:Yag που πρέπει να εφαρμοστούν στο θύλακο της τρίχας, περιοχή γένεσης και ανάπτυξής της.
Οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι συνδυαστικές.

Μόνο οι τριχικοί θύλακοι οι ευρισκόμενοι στην αναγενή φάση είναι καταστρέψιμοι και άρα απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.

Τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών δεν είναι σταθερά αλλά εξαρτώμενα από τη διάρκεια του κύκλου της τρίχας κατά περιοχή και κατά άτομο.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά ήδη από την πρώτη επίσκεψη, ενώ η επόμενη πραγματοποιείται έπειτα από έναν ή δύο μήνες.
Σταδιακά, το διάστημα μεταξύ των επισκέψεων μεγαλώνει (έξι-οκτώ μήνες).
Οπτικά υπάρχει πλήρης εξαφάνιση των τριχών μετά την πρώτη επίσκεψη. Οι τρίχες ξαναφυτρώνουν βέβαια σε κάποιους μήνες.
Έπειτα, όμως, από 2-3 επισκέψεις το πρόβλημα υποχωρεί αισθητά.
Αφού συμπληρωθεί το σύνολο της θεραπείας, ο γιατρός παρακολουθεί την ασθενή μια φορά το εξάμηνο και κατόπιν μια φορά τον χρόνο.


Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 3μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ