ΕΧΩ ΛΕΥΚΗ – ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑΤΟΥΑΖ;

Off 1

Η απάντηση δεν είναι απλή. Πριν αποφασίσετε να κάνετε τατουάζ, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν κάποια βασικά σημεία και να δοθούν απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.

Aπογευματινή της Κυριακής Onmed.gr
Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

 

Ποιος ο λόγος να κάνετε τατουάζ;

Πολλοί επιλέγουν να κάνουν τατουάζ για να καλύψουν τις κηλίδες της λεύκης σε διάφορες περιοχές του σώματός τους. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι θα νιώσουν καλύτερα, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους και θα μειωθούν τα εμπόδια που μπορεί να συναντούν στις κοινωνικές, επαγγελματικές ή προσωπικές τους σχέσεις. Όμως, δεν γνωρίζουν ότι το τατουάζ, ακόμη κι αν μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους με την κάλυψη που προσφέρει, δεν αποτελεί ουσιαστικό τρόπο αντιμετώπισης της λεύκης. Αντίθετα, μάλιστα μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όσον αφορά την εξάπλωση των λευκών κηλίδων στο δέρμα τους.

Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να κάνουν τατουάζ στα σημάδια της λεύκης τους στο ίδιο χρώμα με το δέρμα τους για να δείχνει ομοιόμορφο. Και στην περίπτωση αυτή μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα που προφανώς αδυνατούν να γνωρίζουν. Αρχικά, η μελάνη του τατουάζ δεν μπορεί να ταιριάξει απόλυτα με το δέρμα, καθώς το χρώμα του δέρματος αλλάζει με τις εποχές, την έκθεση στον ήλιο και την ηλικία. Επιπλέον, ανεξάρτητα από το χρώμα της μελάνης, όταν αυτή εισέρχεται στο δέρμα, μέχρι να ανέβει στην επιδερμίδα ο χρωματικός της τόνος έχει αλλάξει (φαινόμενο Tyndall). Και το πιο σπουδαίο, καθώς ο καιρός περνάει, στην περιοχή του δέρματος που έχει γίνει το τατουάζ, η λευκη μπορεί να επεκταθεί δημιουργώντας ένα λευκό δαχτυλίδι γύρω από αυτό.

Η λεύκη στο δέρμα σας είναι σε ύφεση ή εξαπλώνεται;

Η συμβουλή του εξειδικευμένου δερματολόγου είναι πρωταρχικής σημασίας πριν προχωρήσετε στην δημιουργία τατουάζ στο δέρμα σας, καθώς είναι ο μόνος που μπορεί να σας ενημερώσει για την κατάσταση που βρίσκεται η λεύκη σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στα άτομα με λεύκη αν συμβεί ένα τραύμα ή βλάβη στο δέρμα τους τότε μπορεί να επιδεινώσει τη λεύκη ή να προκαλέσει τον σχηματισμό νέων λευκών κηλίδων (φαινόμενο Koebner). Για παράδειγμα, τα παιδιά με λεύκη, επειδή πέφτουν συχνά και γδέρνουν τα γόνατά τους, στην περιοχή αυτή εμφανίζονται συνήθως νέες κηλίδες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάποιον που έχει λεύκη και κάνει τατουάζ. Η βελόνα του τατουάζ όταν διατρυπά το δέρμα θεωρείται ότι προκαλεί τραυματισμό. Στην περίπτωση αυτή, αν η λεύκη είναι ενεργή, η πιθανότητα να εξαπλωθεί στην περιοχή γύρω από το τατουάζ είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από τον σχεδιασμό του τατουάζ;

Η λεύκη είναι μια συνηθισμένη ασθένεια. Τα άτομα με λεύκη έχουν μία κοινή προσδοκία: να βρουν μια λύση ώστε να την κάνουν να μη γίνεται αντιληπτή. Εδώ, καλούνται οι ίδιοι να δώσουν απάντηση στο εξής ερώτημα: τι είναι καλύτερο να κάνουν για να πραγματοποιήσουν αυτή την επιθυμία τους;

Να κάνουν τατουάζ και να βρεθούν αντιμέτωποι με μία λεύκη να  εξαπλώνεται στο δέρμα τους με αρνητικές συνέπειες στην εικόνα και την ψυχολογία τους ή να επιλέξουν την ασφαλή οδό που είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της λεύκης με φωτοθεραπεια είτε στα εξειδικευμένα δερματολογικά ιατρεία μας είτε στο σπίτι με την φορητή συσκευή χειρός;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτοθεραπεία στενού φάσματος φωτός ιατρικής τεχνολογίας, που εφαρμόζεται από τους εξειδικευμένους δερματολόγους μας, είναι η καταλληλότερη και η ασφαλέστερη μέθοδος για τον φυσικό επαναχρωματισμό του δέρματος με λεύκη. Είναι αποδεδειγμένη κλινικά και είναι πιστοποιημένη από τον αυστηρό Αμερικανικό Οργανισμό FDA.

Αναρτήθηκε στο Onmed.gr 

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ