ΑΛΛΑ ΑΓΓΕΙΩΜΑΤΑ-ΑΓΓΕΙΟΚΕΡΑΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Παρακάτω γίνεται μια σύντομη αναφορά σε κάποια είδη αγγειωμάτων και αγγειοκερατωμάτων, τα οποία εμφανίζονται κατά κύριο λόγο σε ενήλικες.

Κερασοειδές αγγείωμα (cherry angioma)

Το κερασοειδές αγγείωμα αποτελείται από βλατίδες με οβάλ ή κυκλικό σχήμα, πορφυροκόκκινου χρώματος. Ονομάζεται επίσης και Γεροντικό Αγγείωμα ή DeMorgan Spots.

Συνήθως εμφανίζονται αρχικά λίγες βλάβες μετά την ηλικία των 30 ετών, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, στον κορμό κατά κύριο λόγο.

Η θεραπεία πρώτης επιλογής είναι ο συνδυασμός εφαρμογής δύο συστημάτων LASER, Pulsed Dye Laser 595nm και του CO2 LASER.

Αγγειοκεράτωμα αιδοίου/οσχέου (Αγγειοκεράτωμα Fordyce)

Το αγγειοκεράτωμα Fordyce περιλαμβάνει βλατίδες έντονου ερυθρού χρώματος με διάμετρο μεταξύ 1 και 4 χιλιοστών. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, συνήθως εμφανίζεται στο αιδοίο ή το όσχεο, ενώ σε πιο σπάνιες περιπτώσεις οι βλάβες μπορεί να εμφανιστούν στην κλειτορίδα ή στην ουρήθρα.

Πρόκειται για το συνηθέστερο τύπο αγγειοκερατώματος και συνήθως είναι ασυμπτωματικά, αν και σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να συνυπάρχει κνησμός ή/και ερυθρότητα. Το ποσοστό εμφάνισης σε εφήβους είναι μικρότερο από 1% ενώ σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω η συχνότητα εμφάνισης αγγίζει το 17%.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Σχετικα με τον συντακτη:

Εξειδικευμένος στην Αγγλία (Οξφόρδη, Λονδίνο) και Βόρεια Αμερική ( Ν.Υόρκη, Σαν Ντιέγκο) στην LASER Δερματολογία και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των εξελιγμένων LASER στην Ελλάδα. Ίδρυσε τα πρώτα και πλέον εξοπλισμένα ενδονοσοκομειακά τμήματα LASER Δερματολογίας στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Αθηνών στο Μαρούσι, στην Κλινική Αγίου Λουκά Πανοράματος Θεσσαλονίκης και στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Υπήρξε Διευθυντής Επεμβατικής και LASER Δερματολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών επί 18 χρόνια, από το 1996 έως το 2014. Συντάκτης πλήθους εργασιών και δημοσιεύσεων με προβολή σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, αλλά και σε διεθνή ξενόγλωσσα βιβλία. Συμμετοχή σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και πανεπιστημιακές κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού, με ομιλίες και διαλέξεις. Δέχεται κατόπιν ραντεβού στα ιατρεία του στην Βας. Σοφίας 49 - Αθήνα, και στην Λεωφ. Κηφισίας 71 - Μαρούσι.

IQ - Intensive Quality Dermatology ΑΘΗΝΑ

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49, Αθήνα
Στάση Μετρό "Ευαγγελισμός"
Parking: Polis Park (Σταθμός Ριζάρη)

Τ: 210 72 42 600
    210 72 34 230

E: dr.tzermias@gmail.com

IQ - Intensive Quality Dermatology ΜΑΡΟΥΣΙ

Λεωφ. Κηφισίας 71, Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αττικής Οδού
(Έξοδος 11 "Κηφισίας" - Προς Αθήνα)
15 θέσεις parking
Στάση Προαστιακού "Κηφισίας"

Τ: 210 61 00 900

IQ – Intensive Quality Dermatology LONDON

33 Cavendish Square, Marylebone
W1G 0PW

Τ: +44 (0) 20 8144 8494

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Λειτουργούμε καθημερινά,
Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9πμ έως 9μμ
Σάββατο, ώρες 10πμ έως 6μμ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ